Sunum: Hot Forging Process Simulation of a Part Made of AISI 304L

Hot Forging Process Simulation of a Part Made of AISI 304L - 17 Şubat 2021 - 14.30
 Emre Osmanoğlu

Sunum: Nanakışkan Akışlarının Konvektif Isı Transferi Modellemesi: Tek Fazlı ve İki Fazlı Model

Convective Heat Transfer Modeling of Nanofluid Flows: Single-Phase vs Two-Phase Model
Halil İbrahim Tanrıverdi. 3 Şubat 2021-14:30

Dr. Abali Jüri Özel Ödülü'nü aldı

Bölümümüzün ve partnerimiz Berlin Teknik Üniversitesi arasındaki koordinasyon işlerinde de görev alan misafir öğretim üyemiz Dr. Abali 5000'den fazla akademisyenin katıldığı 14. Dünya Hesaplamalı Mekanik Konferansında (14th WCCM ve  ECCOMAS) Konferansında akademik sunumu yanısıra   katıldığı Sanat ve Bilim yarışmasında "Bataryalarda gündelik mücadele" isimli çalışmasıyla jüri özel ödülünü aldı.

Sanat ve Bilim yarışmasına katılan eserler aşağıda linki verilen adreste 4 Şubata kadar sergilenecektir.

Sunum: Simulation of Star Tracker

Star Tracker Simülasyonu-20 Ocak 2021 -14:30
Erdem Onur Ozyurt

Sunum: Wetting Dynamics of a Single Droplet over Various Surface Topographies,

Damlacık çarpma dinamikleri-6 Ocak 2021  14:30-
Sunum: Arda Cetiner

Makine Mühendisliği Bölümü Öğrenci Temsilciliği Seçimi

Makine Mühendisliği Bölümü Öğrenci Temsilciliği Seçimi 30 Aralık 2020'de yapılacaktır.

Schaeffler Türkiye Tasarım Teknikleri II: Mekanik Parça Tasarımı Dersine Konuk Oldu

Schaeffler Türkiye Makine Mühendisliği Bölümü Tasarım Teknikleri II: Mekanik Parça Tasarımı Dersi kapsamında rulmanlar ve yataklama konularında 14 Aralık'ta online eğitim semineri verdi.

Endüstri ve Öğrenci Buluşması: Schaeffler Türkiye

Schaeffler Türkiye, Makine Mühendisliği'ne Giriş dersi kapsamında Türk-Alman Üniversitesi öğrencileri ile online olarak buluştu.

TAU-Makine Mühendisliği Online Tanıtım Toplantıları

TAÜ- Makine Mühendisliği Bölüm Tanıtım toplantısı linkleri

TAÜ VE TORUN GRUP İŞ BİRLİĞİ SÖZLEŞMESİ

Torun Bakır Alaşımları Metal San. ve Tic. A.Ş. ile Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) arasında Ar-Ge iş birliği Çerçeve Sözleşmesi 11 Haziran'da TAÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ve Torun Group CEO’su Ömer Faruk Öz tarafından imzalandı.

Türk-Alman Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği

Makine Mühendisliği Bölümü Berlin Teknik Üniversitesi ile beraber çalışmaktadır. Belirlenen koordinatörler aracılığıyla akademik kararlar ortak bir şekilde alınır. Eğitimin yaklaşık üçte birini Almanya’dan gelen öğretim üyeleri üstlenmektedir.
Türk-Alman Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle öğrenci kabulüne başlamıştır.